המאכל האסייתי הידוע סושי כבר מרגיש אצלנו בישראל ממש כמו בבית, עם השנים הפך הסושי למאכל שגרתי שחקוק היטב בתפריט הישראלי, אם בעבר היו מסעדות או דוכנים בודדים שהציעו לנו לטעום מהתפריט האסייתי המקומי הרי שהיום הסושי כבר מגיע כמעט לכל בית בישראל. אך האם יש דבר כזה סושי כשר? ומה זה מצריך מבחינה לוגיסטית? האם זה שכיח?
סושי כשר- חלק מהתרבות הישראלית
סושי כשר הוא סוג של חותמת שמעידה כי גם מגזרים נוספים יכולים ורשאים מבחינה הלכתית לחוות ולטעום טעם חדש של מאכלים , וכך הסושי הכשר עשה דרכו אל עולם המסורת היהודית והוא עצמו מצטרף ונהיה חלק מההוויה הישראלית בתחום האוכל. בעבר ולא נלך שנים רבות אחורה הסושי לא ממש היה מוכר בקרב הישראלים והיהודים בארץ רק לפני כ 25 שנה הוא חדר לשוק הישראלי , עם השנים כמובן קיבל תפנית ונוספו לו עוד סממנים ישראליים נוספים, כך גם בתחום הכשרות . הרבה מסעדות ראו לנכון כי שווה להכשיר את המטבח שלהם על מנת לפנות לקהל יעד נוסף ולאפשר גיוון בתרבויות השונות, כך גם אנשי מסורת מכל הזרמים (כמובן תלוי בסוג הכשרות, כשרות רגילה או למהדרין) יכולים אף הם לטעום את טעם הסושי ולדעת כי מדובר במאכל כשר ולא פחות חשוב טעים לחך.
קירוב לבבות בעזרת סושי כשר
קירוב לבבות של העם היהודי זה אבן דרך חזקה שלא זזה , ולכן כל פעם מחפשים טרנד חדש כדי לקרב אחד את השני לחלוק תרבויות כאלו ואחרות, והנה עוד נושא שאפשר לקרב לבבות ולהתאחד וזה סושי כשר, מדובר פה על תהליך מורכב (הכשרת מטבח, קבלת תעודת כשרות וכן הלאה) אבל עדיין חלק ממסעדות הסושי בארץ רוצות ומאפשרות את המודרניות הזו ופותחות את דלתותיהן גם לציבור המסורתי דתי שרוצה להתקרב למודרניות אבל בצעדים כשרים ונכונים עבורו. גם המסורת היהודית קצת השתדרגה ונושא האוכל המודרני כלומר סושי נכנס לסדר היום. מדובר בתעוזה ורצון לקרב לבבות בתרבות הישראלית.
זה לא משהו חולף אלא מגמה שהולכת ומתעצמת עם השנים. סושי כשר הוא כבר כאן והיום כל אחד יכול לטעום מבלי לחשוש לגבי הכשרות שלו. הראש היהודי ממציא לנו פטנטים גם בתחום הסושי הכשר.