הקניונים בישראל מעולם לא היו רק אוסף של חנויות. הם משמשים כמרכז בילוי ופנאי הכולל בתי קולנוע, מסעדות, פאבים ובתי עסק נוספים. רבים המחפשים בילוי סולידי ובטוח לערב מוצאים עצמם משייטים בנחת עם רכבם לתוך החניון של הקניון הגדול הקרוב למקום מגוריהם ומחפשים אחר מקום חניה לפני שהם עולים לקומת הקולנוע או המסעדה החביבה עליהם.
מסתבר כי גם בילוי סולידי ורגוע מסוג זה טומן בחובו סכנות אל מעטות. בפרט מדובר על החניון ובמיוחד על הדרך אותה אנו עושים כהולכי רגל ממקום החניה בו הותרנו את הרכב אל המעלית או המדרגות של החניון. ברגעי ההליכה מהרכב אל כניסת הקניון ואף בדרך ההפוכה בסיום הבילוי, אנו חשופים למגוון רחב של סכנות כפי שניתן לראות באתר http://shalomba.org.il העוסק בבטיחות בחניונים.
הסטטיסטיקות מחו"ל ומאירופה רק מחזקות טענה זו. ע"פ הנתנים המגיעים אלינו מחו"ל, תאונות רבות במיוחד מתרחשות בתוך החניון. מרביתן של התאונות הן תאונות נזק קל בלבד, לרכב או לחניון עצמו אך הנזק המצטבר הוא עצום מבחינה כלכלית. בנוסף, הולכי רגל חשופים מאוד לפגיעה של כלי רכב ולדריסה בשטח החניון. בפרט ילדים וקשישים הנוקטים פחות באמצעי בטיחות והולכים תוך מודעות נמוכה יותר לסכנות האורבות להם בחניון.

מספר סכנות לדוגמה:
- אנו נכנסים לחניון ונוסעים במרכז הנתיב לאיטנו. רכב מגיע מהכיוון השני. אנו סוטים לימין כדי לאפשר לו לעבור וגם הוא סוטה מעט לימין שלו אך לא מספיק. סימון נתיבים בסיסי על גבי רצפת החניון היה מאפשר לשני כלי הרכב להיות בנתיב שלהם מלכחתחילה ומונע את הכמעט תאונה כשהם מגלים שהנתיב הוא דו סיטרי.
- אנו הולכים לתומינו על נתיב הנסיעה (כי אין מדרכה או שביל מוגדרים) מהרכב אל דלת הקניון, לפתע מגיח רכב במהירות גבוהה ואנו מספיקים בקושי לברוח אל בין שני רכבים החונים בצד הנתיב כדי שיגנו עלינו מפגיעת הרכב הממהר. מהירות גבוהה היא אחד המקורות הגדולים לתאונות בחניון ובדרכים בכלל. ניתן להציב תמרורי הוריה המגבילים את מהירות הנסיעה בחניון ל 20 קמ"ש או , יעיל יותר, להציב פסי האטה מתאימים במרווחים קטנים שיגבילו את מהירות הנסיעה ויגבירו את הבטיחות בחניון.
- אנו נוסעים עם הרכב בתוך החניון, בדרך מהכניסה אל מקום החניה או בדרך ממקום החניה אל היציאה לאחר הבילוי. הגענו עם הרכב לצומת T ואין לנו כל אפשרות לראות מה קורה בנתיבים מימין ומשמאל. אנו נכנסים בזהירות לתוך הצומת ולפתע מגיח רכב בהפתעה גמורה ובמהירות מהנתיב שלידינו, בלי שכלל יכלנו לראות אותו. מראה שהיתה מותקנת בצומת היתה מאפשרת לנו לראות היטב את הרכב המתקרב ולהגיב בהתאם.
לסיכום חשוב לזכור כי כל חניון גדול מעסיק (או לפחות אמור להעסיק) אדם שבודק את הסדרי הבטיחות באותו חניון ונותן הנחיות מפעם לפעם להגברת הבטיחות באותו חניון. יחד עם זאת אסור לסמוך על החניון שידאג לבטיחותינו ועלינו להיות אחראים לה בעצמינו קודם כל. חשוב לצאת לבלות אך חשוב לא פחות להזהר ולהשמר, בעיקר בחניון. כהולכי רגל עלינו להקפיד במיוחד על הוראות הבטיחות ולשים לב לקורה מסביבינו בדרך אל הבילוי ובחזרה ממנו.