עד שנות ה-70 היה נהוג בישראל משטר שונה בכול הנוגע לתאונות דרכים. משטר זה התבסס על חוק הנזיקין וככזה היה שונה מאוד מן החוק שקיים היום בתחום תאונות הדרכים בישראל. עד לחקיקת החוק החדש לנפגעי תאונות דרכים, היה נהוג שהנפגע בתאונת דרכים יקבל פיצוי רק אם אדם אחר התרשל והביא לפגיעה של אותו אדם. כך יצא שאלפי נהגים לא פוצו כראוי בגלל החוק הקיים והדבר הביא לפגיעה חמורה בציבור. לעומת זאת כיום מוטלת חובת ביטוח על כל נהג ונקבע כי גם אם התאונה קרתה באשמתו של האדם הוא עדיין יהיה זכאי לפיצוי. זהו שינוי דרסטי המשפיע על חייהם של הנהגים בצורה ניכרת. גם אם לנהג אין ביטוח הרי שהמדינה המציאה את חברת הביטוח קרנית אשר דואגת לפצות נפגעים שאין להם ביטוח או שלנהג הפוגע בהם אין ביטוח.
האם החוק משרת טוב את האזרח?
המצב ששרר בארץ לפני חקיקת חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים היה לא נורמלי והביא לעיוותים רבים. בכדי להתמודד עם הבעיה בצורה הטובה ביותר הומצא החוק החדש. אין ספק כי החוק החדש מכסה הרבה יותר דברים מהחוק הישן והוא בעל ערך גבוה לאזרחים ולנהגים העולים על הכביש. כיום לא צריך לחשוש שאם אתה מעורב בתאונת דרכים לא תקבל את הפיצוי המגיע לך. כך שינה החוק החדש סדרי עולם והוציא מהלקסיקון את המונח התרשלות. שינויים אלו נעשו לטובתו של האזרח והם משרתים אותנו בצורה הטובה ביותר שיש. אין ספק שהחוק החדש הכרחי ויעידו על כך מיליוני הנהגים שקיבלו פיצוי בגללו.
מדוע עדיין חשוב לפנות לעורך דין?
במבט חטוף נראה כי החוק החדש מייתר את הצורך של עו"ד תאונות דרכים אך זוהי טעות אופטית שאינה נכונה כלל וכלל. בכדי לעמוד על זכויותיכם בצורה הטובה ביותר יש עדיין צורך בעו"ד המתמחים בחוק זה. עו"ד תאונות דרכים יבטיח כי אתם תקבלו את המגיע לכם מחברות הביטוח ומן הנהג האחר שהיה מעורב בתאונה. אל תנסו להסתדר לבד מול גורמים אלו מכיוון שלא תקבלו את המגיע לכם.